Drobečková navigace

Úvod > Město > Aktuality > Domácí kompostéry

Domácí kompostéry



Datum konání:
29.9.2016
Datum ukončení:
19.10.2016

Město Oloví usiluje o zavedení kvalitního systému nakládání s komunálním odpadem, který by zaručoval ekonomickou únosnost jeho likvidaci a zároveň umožňoval jeho další využitelnost ve prospěch přírody i Vás občanů samotných, proto se rozhodla podat žádost o dotaci na realizaci projektu Kompostéry, která bude podána v rámci výzvy Operačního programu životní prostředí.

Hlavním cílem projektu je zapůjčení zdarma plastových kompostérů do domácnosti za účelem snížení množství biologicky rozložitelné složky odpadu ukládané do popelnic nebo na skládky. Uživatel kompostéru za cenu minimální práce získá kvalitní přírodní hnojivo.

Žadatelem a zároveň i majitelem kompostérů bude město. Po uskutečnění dodávky kompostérů budou sepsány s občany smlouvy o výpůjčce zdarma na dobu 5ti let. Poté kompostéry přejdou zdarma do jejich vlastnictví.

Aby mohla být žádost města o dotaci na pořízení kompostérů zpracována, je zapotřebí nejprve zjistit pomocí ankety, jaký bude o kompostéry zájem. K tomu slouží dotazník, který právě čtete. Proto žádáme všechny, kdo budou mít zájem o kompostér zdarma, aby včas odpověděli na otázky v tomto dotazníku. Pozdější požadavky nebude možné uspokojit. Vyplnit dotazník můžete ručně a pak doručit na úřad města nebo e-mailem na adresu: olovi@olovi.cz

Cílem projektu je:

  • snížit náklady na sběr a svoz komunálního odpadu na skládku (až 60% komunálního odpadu z domácností tvoří biologicky rozložitelný odpad, který je možné kompostovat)
  • start separace biologického odpadu v rodinných domech (legislativní povinnost separovat biologický odpad – rok 2015)
  • chránit životní prostředí v obci - podpora ekologických řešení, které jsou ekonomicky výhodné.

 

Anketa + dotazník A4.docx


Komentáře


  • 5. 10. 2016 13:26
    Košťálová Zita
    Komposter

    Máme zájem o používání komposteru.


  • 5. 10. 2016 13:45
    Košťál Josef
    Komposter

    Máme zájem o používání komposteru.


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů